tirsdag 26. august 2008

Byggeprosjekt hjemme hos Tone

Ja, her bygges og restureres det for fullt. For noen uker siden ble jeg kontaktet av et blad som ønsket at jeg skulle lage en interiørreportasje fra det over 200 år gamle huset vårt. Vi holdt da på å skifte kledning på huset, en tøff type som jeg fikk laget opp på sagbruket her, etter minner fra tiden jeg jobbet i USA. Vinduene er også i ferd med a skiftes ut, til de gammeldagse.

Under restureringen fant vi 200 år gammel tømmervegg, både innvendig og utvendig.

Nå gjennomgår hele huset full resturering. På badet har vi tatt vare på en tømmervegg, de tre andre er pusset av bohemen og tusenkunstneren Helge fra Sandnes. Han er en av få i dette landet som lager klostervegger; de rå kalkede som er i fransk landstil. Og de lekre armeturene til badet, også de i fransk landstil, har Helge skaffet via Pers Rør i Sandnes. I lang tid forhandlet jeg med en franskmann om armeturene, og så fantes de like om hjørnet. Snakk om å gå over bekken etter vann.

Under kommer et lite knippe bilder fra huset. Fullt kaos, og alt skal vare ferdig til fotografering fredag...

PS: Vi har nylig mottatt haugevis med gamle franske møbler. Noen av de lekre funnene blir nå plassert hjemme hos meg. Men obs! ingen grunn til panikk, det er nok også til deg =)


5 kommentarer:

Toves Lille Hus sa...

Ja, her er det virkelig aktivitet.
Gleder meg til å se det ferdig, både innvendig og ute med Hellviksingel i gården.

Men, Tone ikke glem å ta vare på dere selv oppi alt styret.

Hilsen Tove

Fru Fjeldhammer sa...

Dette blir flott og spennende!!
Lykke til...

tinemor sa...

Full aktivitet skjønner jeg.
Rå-gleder meg til å se det hele ferdig!
Lykke til på fredag.

hannemor sa...

Hei damer...åååhh, jeg gleder meg til å se resultatet!! Og ikke minst til å se reportasjen!! Min datter Kari var stoooorfornøyd med å komme til deg Tone,,,hun skrev melding til meg og sa jeg hadde DØDD om jeg var der,,,kanskje godt jeg lot være da..hehehe. Hun skal vise meg noen bilder..jeg kan jo bare tenke meg hvor fine de er!!

Her i butikken går ddet bra synes jeg,,kunne selvsagt hatt enda flere kunder, men det er jo bare en % i byen som vet om meg enda! Skal ut med en annonse nå i høst. Men er fornøyd likevel,,har en jevn strøm av fornøyde kunder og det sprer seg jo fort. Interiør kutter jeg ut nå,,skal bare ha klær, og små gaveartikler,,,såper, duftelys ol...

Trenger du fler pysjer så si fra,,..heheh

Klem fra Hannemor

Miriam sa...

spennende med storoppussing! gleder meg til fortsettelsen :)