søndag 21. september 2008

Restaureringen av huset er i mål!

Endelig er det 200 år gamle huset ferdig restaurert. Det har kostet oss blod, svette og tårer, =) men nå er vi de lykkelige eierne av et skjønt hus i ekte fransk landstil.
Det er med glede og stolthet jeg i dag kan vise dere de første bildene fra det ferdige huset. Jeg begynner med selve huset utvendig. Her har vi skiftet kledning og satt inn gammeldagse bestemorsvinduer. Selve kledningen fikk vi laget på et lokalt sagbruk; jeg hadde sett maken da jeg i min tid jobbet som journalist i USA. Stor var spenningen på hvordan den brede og røffe kledningen ville passe det gamle staselige huset. Vi har sågar fått tretømmer-renner på taket!
Resultatet ble bare så ærbødig! For å få den franske landstilen gikk vi til anskaffelse av hvitsingel eller store stener, 11-16 med mer, som vi fikk kjørt på foran hele oppkjørselen. Vi fjernet sågar hele plenen foran porch’en og kjørte på den samme hvite singelen der. Ah, så vakkert det ble. Se selv og døm selv. Jeg setter så pris på alle tilbakemeldinger.
I dag vil jeg vise huset utvendig og så badet. Deretter vil jeg i løpet av de neste ukene vise dere rom for rom =)
 Vi var så heldige og finne en over 200 år gammel tømmervegg på badet. Den valgte vi å beholde og male hvit; 0502Y-eggehvit med 80 i glansfaktor. På de tre resterende veggene ble det lagt gipsplater. Deretter kom tusenkunstneren Helge Jamne fra Sandnes inn i bildet. Han er en av de få her i landet som kan kunsten å lage klosterpuss. Det vil si at de tre veggene ble pusset for å se lik vegger i gamle kloster. Deretter fikk vi laget to buer på den ene veggen før de tre veggene ble kalket hvite. Resultatet ble rålekkert!
Armeturene til badet, helt lik de gamle franske, er italienske og kommer fra Pers Rør på Sandnes. I to uker forhandlet jeg med en franskmann i Danmark, før Helge kom inn i bildet og skaffet oss nøyaktig den samme gjennom Pers Rør. Selve armeturene er i børstet bronse og er noe av det lekreste jeg har sett. Søylevasken med samme armeturer og gammeldags toalett (det samme finnes på brudesuiten på et av hotellene i oljebyen) og er vegghengt. Løveføtter på bronse ben, hvite store fliser i fransk stil fra Nor Floor og ”falske” brune bjelker i gips i taket… Trenger jeg si mer… dette er jo fransk landstil på sitt beste!
Et gammelt fransk skap gjør nytten til oppbevaring. Og selvfølgelig lysekrone i taket!
Nå er vi de stolte eiere av et bad som vi storkoser oss i. Og som er en visuell nytelse og komme inn i. Jeg håper du vil finne glede og inspirasjon i bildene.
Mange klemmer fra Tone

14 kommentarer:

prinsessa sa...

Dette ble virkelig lekkert, Tone. Gratulerer med huset. Ser frem til å se flere bilder av huset.
Ha en god dag. klem fra Elin:O)

Helene sa...

Her var det blitt forandringer. Du skulle nesten ha lagt ut bilde av huset med de "gamle" vinduene slik at alle kan skjønne hvor stor forandringen har blitt.
Alt var bare så flott. Gleder meg til å se resten av huset.

Natalie's verden sa...

Jeg er målløs!!!!! Noe så vakkert!!!!! Interiør på sitt beste dette ja :) Ikke minst så gratulerer med et ferdig renovert hus! Ser fram til mitt blir det og :)

Ha en fortsatt fin kveld *Natalie*

Tove Hellum sa...

Kjempefint, varmt og velkomment. Man ser at her bor det inspirerende mennesker. Gleder meg til å se resten. Fint å bli møtt av hunden Betsy også. Ha en fin høst både på jobb og med tid til å nyte det fine hjemmet deres.¨
Klem fra Tove

vosgesparis sa...

the only thing i understand that it has cost blood sweat and tears... but is sure looks beautiful ;)

Miamor sa...

Takk for sist, Tone!! Jeg koste meg hos deg på torsdag, og takk for kaffen og trivelig prat!!

Nattaklem fra Marit

Kari - My home is my Castle sa...

For et fantastisk flott hus !!
Skjønner godt at dette har kostet dere mye ;)
Alt er så gjennomført og stilig !!

Jeg legger dere inn på mine favoritter i bloggen min for her kommer jeg garantert tibake :))

De gardinene var bare sååå lekre.. Kan jeg kjøpe de hos dere eller ??

Ha en fin dag.
Klem, Kari

Fru Fjeldhammer sa...

Gratulerer... Så utrolig fint det ble!!

klem

Gúa sa...

Guuud såååå fint!!
Helt underbart! Som allting ni rör vid..:)
Och Grattis till att det är klart!
Vilken inspiration!

Ha det bäst...alltid!
Och en stor klem från mig...

linemor sa...

Hei Tone og Anette

ÅÅÅ så lekkert det ble.Veggene på badet er helt hærlige. Armaturene og bjelkene, ja alt er bare perfekt. Så stemningsfullt. Jeg blir helt satt ut av slike bilder. Sukk!

Heidi-anitha sa...

Så flott dere har fått det! Morro å se hva dere får til!badet var nydelig med de store franske jesus figurene... sukk,..

Gleder emg til å se resten av huset!

Kan jeg lenke dere til min blgg?

klemmer White vintage. Heidi-anitha

Anniche ♥ sa...

Hei Tone

Mamma Mia !! Dette ser bare såååå fantastisk ut !! Gud dere er jammen driftige :)
Gleder meg allerde til å se resten . Og det badet , mmmmmmm!!!
NYDELIG!!

God helg :)Klem A

Fransk inredning sa...

Såå vackert!Vill se mera som alla andra...hälsa gärna på hos mig Kram Susanne

vosgesparis sa...

Hello ;) think it looks really beautiful. I would love to have a bath in that beautiful room.